Historici.nl

A World of Diamond ontmoetingsdag in Amsterdam

1 dec 2019
Van 14:00 - 17:00uur
Burcht van Berlage, Henri Polaklaan 9, Amsterdam

Op 1 december organiseert Amsab-ISG voor het project ‘A World of Diamond’ een crowdsourcingsdag in Amsterdam in samenwerking met Europeana.

Deze crowdsourcingsdag vormt het sluitstuk in een reeks van drie ontmoetingsdagen. Eerder gingen we al naar Antwerpen (8 juni 2019) en Saint-Claude (13 oktober 2019) waar we mooie verhalen verzamelden over het leven en de bewerkers van diamant. Ook in Amsterdam is het de bedoeling om de diamantarbeiders zelf aan het woord te laten. In groepsgesprekken gaan we op zoek naar herinneringen, anekdotes en gebruiken die kenmerkend zijn voor het diamantbewerken.

De interviews zullen als oral history worden geregistreerd en toegevoegd worden aan het reeds bestaande online beschikbare erfgoed, o.a. ook op Europeana waarmee we in het kader van het project Europe at Work samenwerken.

A World of Diamond: derde crowdsourcingsdag.
1 december 2019, 14 u – 17 u
Burcht van Berlage, Henri Polaklaan 9, 1018 CP Amsterdam

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.