Historici.nl

Adrian Goldsworthy – Pax Romana

28 apr 2017
Van 16:00 - 17:30uur

De Britse auteur Adrian Goldsworthy presenteert de Nederlandse vertaling van Pax Romana, zijn meest recente boek. Goldsworthy houdt een (Engelstalige) lezing en na afloop signeert hij zijn boeken. Pax Romana is vanaf deze avond te koop in de Museumshop.

Pax Romana: oorlog en vrede in de Romeinse tijd
De Pax Romana is een opzienbarend lange periode van vrede en stabiliteit in het Romeinse rijk. Adrian Goldsworthy onderzoekt in zijn nieuwste boek hoe de Romeinen dat voor elkaar kregen. Het leidt tot een meeslepend verhaal: van de bloedige veroveringen van de agressieve Romeinse republiek, naar de eeuw van Caesar en Augustus en de gouden eeuw van welvaart onder Marcus Aurelius. Hij vertelt hoe de Romeinen de overwonnen volken het gevoel gaven dat ze onderdeel van het rijk waren en hoe ze kleine opstanden neersloegen om te voorkomen dat ze zouden uitbreken in een echte revolutie. Maar bovenal: Rome betekende welvaart en voorspoed, waardoor het verzet relatief snel wegebde. 

Adrian Goldsworthy (1969) woont in Wales en promoveerde in klassieke geschiedenis aan de universiteit van Oxford. Hij doceerde aanvankelijk aan verschillende universiteiten, maar stopte daarmee toen zijn boeken bestsellers werden. Hij is nu fulltime schrijver. Zijn boeken zijn vertaald in meer dan dertig landen. 

Meer informatie en aanmelden: www.rmo.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.