Historici.nl

Biografiedag: De schrijversbiografie in de kijker

23 mar 2018
Van 9:30 - 17:15uur
Oude Sterrewacht, Sterrenwachtlaan 11, Leiden

Op vrijdag 23 maart 2018 organiseert het Louis Couperus Genootschap een ‘Biografiedag’ in de Oude Sterrewacht in Leiden onder de titel: ‘Tussen slijk en sterren. De schrijversbiografie in de kijker’.

’s Ochtends staan vier lezingen op het programma van onder meer Elisabeth Leijnse en Wim Hazeu rondom het thema ‘Pijnpunten in de biografie’. ’s Middags geven ervaren biografen als Jaap Goedegebuure, Elly Kamp en Gé Vaartjes en Eric Palmen van Biografieportaal.nl praktische workshops over het schrijven, lezen en recenseren van schrijversbiografieën. Liefhebbers van biografieën, (aspirant)biografen en studenten zijn van harte welkom. De Biografiedag kost €17,50 inclusief lunch. Klik hier voor het volledige programma (pdf).

Via deze link kunt u zich inschrijven voor de Biografiedag. Na aanmelding krijgt u een keuzeformulier voor de middagworkshops.

Voor de organisatie van de Biografiedag werkt het Louis Couperus Genootschap samen met de Universiteit Leiden, de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde en het Bordewijk Genootschap.

Voor verdere informatie en updates, zie het evenement op de website van de Maatschappij der Nederlands Letterkunde.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.