Historici.nl

Boekpresentatie ‘De stad en de wethouder’ over Cees Waal

11 mei 2017
Van 12:30 - 13:00uur

Eind jaren zestig is de binnenstad van Leiden eind ernstig in verval geraakt. Het stadsbestuur ziet begin jaren zeventig geen kans om de verpaupering, de verkrotting van de binnenstad tegen te gaan. Een draconisch wegenplan zou de binnenstad onherkenbaar hebben veranderd, maar geldgebrek voorkomt deze ramp. Als er in 1974 een links college aantreedt, gaat het roer definitief om. Een keerpunt in de Leidse geschiedenis. De stad en de wethouder beschrijft de weerstanden, de conflicten en ruzies, maar vooral de resultaten van het beleid van wethouder Cees Waal. Het singelpark is in deze dynamische periode geboren, met de universiteit wordt afgesproken dat het Doelenterrein voor een derde deel bestemd blijft voor sociale woningbouw en als de Stevenshof bebouwd moet worden, komt er geen snelweg langs de wijk.

Het 192 pagina’s tellende boek is geschreven door Frits van Oosten en uitgegeven door uitgeverij Gingko. Het wordt op donderdag 11 mei om 16.30 uur gepresenteerd in de aula van het Stedelijk Gymnasium, Fruinlaan 15. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan Maarten en Eva Biesheuvel. Leden van de HVOL zijn van harte welkom.

Meer informatie: oudleiden.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.