Historici.nl

Boekpresentatie heruitgave Geschiedenis van Joden in Nederland

22 mei 2017
Van 12:00 - 14:00uur

Geschiedenis van de Joden in Nederland vertelt het verhaal van de joden in Nederland. Dit standaardwerk staat onder de redactie van Hans Blom, Hetty Berg, Bart Wallet en David Wertheim. Onder andere met bijdrage van NIOD-onderzoeker Peter Romijn.

Voorafgaand aan de boekpresentatie vindt om 14.00 uur een symposium plaats naar aanleiding van het boek, in het auditorium van het Joods Historisch Museum. Onder voorzitterschap van professor dr. Emile Schrijver (directeur Joods Cultureel Kwartier) gaan de hoogleraren Judith Frishman, Evelien Gans, Karin Hofmeester en Bernard Wasserstein eerst ieder afzonderlijk in op deze volledig herziene uitgave, gevolgd door discussie. Ook hiervoor bent u van harte uitgenodigd.

Voor de bijeenkomsten heeft u een ticket voor het Joods Cultureel Kwartier nodig, dat is voor museumkaarthouders gratis. Aanmelden is noodzakelijk en kan per mail via mbii@jck.nl. In verband met beperkte plaats voor het symposium, verzoeken wij u in e-mail aan te geven of u alleen naar presentatie in Portugese Synagoge gaat of ook het symposium wilt bezoeken.

Meer informatie: www.niod.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.