Historici.nl

#opstand
#cultuur en kunst
#politiek en bestuur
#maatschappij
#wetenschap en techniek
#oorlog en krijgsmacht
#economie en financiën
#kerk en religie
#overzeese gebieden
#scheepvaart
#onderwijs
#erfgoed
#archieven
#kolonialisme
#recht
#Tweede Wereldoorlog
#gender
#inclusiviteit
#slavernij

Buiten het Blikveld: Geschiedenis over de Marge

18 apr 2019
Van 12:00 - 22:00uur
Radboud Universiteit Nijmegen

Donderdag 18 april vindt het jaarlijkse congres van GSV Excalibur plaats op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Dit jaar staat het evenement in het thema van de geschiedenis over de marge. Onderbelichte groepen en de geschiedschrijving daarover staan centraal.

Het programma bestaat uit lezingen van onder meer Geertje Mak, Kees Ribbens en de ombudsman van de NPO, Margo Smit! Ook zal er een informatiemarkt plaatsvinden waar verschillende onderzoeksprojecten en organisaties die zich bezighouden met gemarginaliseerde groepen aanwezig zullen zijn.

Deelname aan het dagprogramma is inclusief koffie, thee, diner, twee consumpties bij de borrel en een muziekoptreden van De Naakte Waarheid. De kosten voor externe deelnemers bedragen €15,00. Het is ook mogelijk om alleen de eindlezing van Kees Ribbens te bezoeken voor €5,00 inclusief een consumptie bij de borrel.

De inloop voor het dagprogramma is vanaf twaalf uur in de middag en voor de eindlezing vanaf zeven uur in de avond. Kijk voor het volledige programma, extra informatie en het aanmeldformulier op www.gsvexcalibur.com/congres of stuur een e-mail naar congresgsvexcalibur@gmail.com!

 

GSV Excalibur is de studievereniging van de opleiding Geschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij organiseren ieder jaar meerdere openbare activiteiten voor geschiedenisliefhebbers.

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.