Historici.nl

Chemie Historische Groep organiseert rondleiding in het depot van Rijksmuseum Boerhaave

7 jun 2018
Van 13:30 - 0:00uur
Rijksmuseum Boerhaave Leiden

Van de enorme collectie van Rijksmuseum Boerhaave is slechts een klein deel te zien in het museum zelf: het grootste deel bevindt zich in het depot. Mocht u nieuwsgierig zijn naar wat deze ‘schatkamer vol menselijk vernuft’ allemaal herbergt, dan kunt u die nieuwsgierigheid binnenkort bevredigen: de CHG organiseert namelijk i.s.m. het museum een rondleiding door de bonte collectie in het depot, en wel op donderdag 7 juni 2018.

Na afloop van de rondleiding, die ongeveer een uur in beslag zal nemen, bestaat de gelegenheid om na te praten in het museum zelf, en wel in de educatieruimte aldaar (de oude bibliotheek) – de wandeling van het depot naar het museum duurt ong. 15 minuten – bij aankomst in het museum zal u een drankje worden aangeboden.

U kunt zich opgeven voor deze activiteit via de volgende link: http://chg.kncv.nl/boerhaave – de kosten bedragen € 7,50 voor leden, € 12,50 voor niet-leden, en € 2,50 voor studenten (bij aanmelding krijgt u automatisch het verzoek de inschrijvingskosten te voldoen) – er geldt een maximum voor het aantal deelnemers (24), en wie het eerst betaalt het eerst maalt…

Plaats en tijd

  • Rijksmuseum Boerhaave, Raamsteeg 2, Leiden
  • Aanvang: 13:30 h

Meer informatie

Zie: https://chg.kncv.nl/activiteiten/chg-detailpagina-bijeenkomsten/474/excursie-depot-rijksmuseum-boerhaave/about

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.