Historici.nl

Collegedag Ontdek het oude Rome (Historisch Nieuwsblad)

11 sep 2017
Van 5:00 - 13:00uur

Hoe leefden de Romeinen? Hoe richtten ze hun huis in, en hoe woonden de keizers? Kon je beter in de stad wonen of op het platteland? Kon een gewone man opklimmen tot de elite? En wat was de rol van de vrouw, in huis en daarbuiten?

De kleurrrijke Romeinse samenleving blijft ons verrassen. In samenwerking met het  Rijksmuseum van Oudheden organiseert Historisch Nieuwsblad op maandag 11 september 2017 een collegedag over het dagelijks leven in het oude Rome. Deskundige sprekers nemen u 2000 jaar terug in de tijd en maken inzichtelijk hoe de Romeinse maatschappij functioneerde ten tijde van het Keizerrijk. Als bezoeker van de collegedag krijgt u bovendien vrij toegang tot het museum, inclusief de tijdelijke tentoonstelling Casa Romana. Op deze expositie – met meer dan 800 objecten – maakt u kennis met het rijke leven in een chique Romeinse stadsvilla en het weelderige interieur.

Meer informatie, updates en aanmelden: www.historischnieuwsblad.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.