Historici.nl





Conferentie, concert en filmmatinee: Johannes Goedaert: leven, werk en inspiratie

14 mar - 16 mar 2019
Van 19:30 - 17:00uur
Diverse locaties in Middelburg

Op verschillende locaties in Middelburg wordt van 14 tot 16 maart 2019 de Goedaert Conferentie gehouden over het leven, werk en de inspiratie van de zeventiende-eeuwse Middelburgse entomoloog en fijnschilder Johannes Goedaert (1617-1668).

Deze interdisciplinaire conferentie heeft een wetenschappelijk luik en een publieksdeel. Het eerste deel gaat in op de historische en wetenschappelijke context van Goedaert; het tweede gaat in op de inspiratie die mensen vandaag uit zijn werk putten in hun omgang met de natuur.

Kom kennis op doen en mee discussiëren met historici en natuurvorsers over het entomologisch werk van Goedaert, de Middelburgse kenniscontext waarin hij zich bewoog, de wereld van zijn lezers en critici en zijn Nachleben. Naast een publiekslezing en een concert worden op zaterdag een filmmatinee en een etsworkshop georganiseerd.

Programma

Donderdagavond 14 maart 20 – 22 uur (inloop 19.30)

De Oostkerk, Oostkerkplein 1

Vrijdag 15 maart

10 – 17 uur (9.30 inloop)

Raadzaal Stadhuis, ingang Lange Noordstraat 1 Zaterdag 16 maart /

Cinema Middelburg Filmmatinee 10.00-12.30 Achter de Houttuinen 30

Zaterdag 16 maart

Slotdeel Goedaert Conferentie 14.00-17.00 Zeeuws Museum, Abdijplein 1

Het volledige programma, inclusief samenvattingen van sprekers, is online in te zien: https://kzgw.nl/wp-content/uploads/2019/02/Goedaert-Conferentie-Programma-020219.pdf

Aanmelding

Een Conferentie passepartout (incl. publiekslezing, concert, filmmatinee en lunch) kost 45 euro (studenten 15 euro). Een dagpas kost 15 euro.

U kunt deze online kopen via Eventbrite: https://tinyurl.com/y8vgsbt6. Er worden kaarten verkocht aan de deur, maar uitsluitend tegen contante betaling (beperkte plaatsen beschikbaar).

Leden van het Zeeuws Genootschap hebben gratis toegang op vertoon van ledenpas, mits aangemeld bij keesbeaart@gmail.com

Colofon

De Goedaert Conferentie vindt plaats in het kader van het 250-jarig bestaan van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen (KZGW). De conferentie is mede mogelijk gemaakt door de genereuze steun van het KZGW, Prins Bernhard Cultuurfonds / Het Goessche Diepfonds, Werkgroep Cultuurhistorie (KZGW), Heemkundige Kring Walcheren en University College Roosevelt. De conferentie vindt plaats in samenwerking met Cinema Middelburg, de Oostkerk en Zeeuws Museum. Het Goedaert comité, bestaande uit Kees Beaart, Arjan van Dixhoorn, Sophie Krier en Veronica Frenks dankt alle sprekers en deelnemers die aan dit initiatief hebben bijgedragen.

Vaert wel!

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.