Historici.nl

Congres Constantijn Huygens. Een leven in brieven

2 dec 2022
Van 9:30 - 18:00uur
Koninklijke Bibliotheek, Den Haag

Het Huygens Instituut, NL-Lab, KB | Nationale Bibliotheek van Nederland en Vrienden van de KB organiseren Constantijn Huygens. Een leven in brieven, een congres ter gelegenheid van de voltooiing van het project Huygens’ Briefwisseling Online (resources.huygens.knaw.nl/briefwisselingconstantijnhuygens).

Muziek, kunst, architectuur, politiek, wetenschap, parfum, nieuwe brieven en ontdekkingen. Met mooie verhalen over deze onderwerpen uit de briefwisseling van Constantijn Huygens, verteld door gerenommeerde sprekers, komen hij en zijn tijdgenoten met behulp van beeld, geluid én geur tot leven.

De sprekers zullen aan de hand van veelal onbekende brieven de veelzijdigheid van Constantijn Huygens belichten. Aan de orde komen onder andere Huygens’ activiteiten als parfumeur, zijn verhouding tot raadpensionaris Johan de Witt, zijn diplomatieke werkzaamheden en zijn rol in de culturele en wetenschappelijke wereld van zijn dagen. Het programma en meer informatie over de lezingen en de sprekers kun je hier vinden.

Kosten (inclusief lunch en borrel): 20 euro; 15 euro voor personeel KB en KNAW en studenten. Inschrijving kan via de link rechtsboven. Als u hulp nodig hebt met inschrijven of op een andere manier wilt betalen, mailt u dan naar ineke.huysman@huygens.knaw.nl.

Bestel Tickets

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.