Historici.nl

Cordula Rooijendijk – De Vrije Jongens van de Zutphense Hanze

11 jun 2017
Van 6:00 - 6:00uur

Wie zaten er achter de handel die Nederland ooit rijk maakte? Cordula Rooijendijk portretteert in haar boek Vrije jongens de succesvolle ondernemers van de Hanze, de Bergenvaarders, de VOC en de WIC. Ze vertelt over Albert van de Korenmarkt, een Zutphense handelaar in hout en zout, over Louis de Geer, die zonder scrupules vanuit Zweden de WIC beconcurreerde, over Jan Reeps, die in z’n eentje Zuid-Amerika wilde koloniseren, en over Anthony van Hoboken, die rustig in slavenjongens bleef handelen toen dat allang verboden was. Vrije jongens is een meeslepend, inspirerend en soms huiveringwekkend verhaal over mensen van vlees en bloed die maar één handelsmotto hadden: als het moet verkoop je ook jezelf.

Cordula Rooijendijk is schrijver, directeur van een basisschool en gepromoveerd geograaf. In 2007 verscheen van haar hand Alles moest nog worden uitgevonden; de geschiedenis van de computer in Nederland, in 2009 Waterwolven, een geschiedenis van stormvloeden, dijkenbouwers en droogmakers,waarvoor ze het Lintje van de Boekverkoper ontving, in 2010 Grootvader Piepestok, de geschiedenis van Nederlandse schoolmeesters en in 2014 Vrije jongens. Een geschiedenis van de Nederlandse handel.

Reserveren is mogelijk, mits de kaarten binnen twee weken na reservering worden afgehaald.

Meer informatie en reservering: www.libris.nl/vansomeren-en-tenbosch

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.