Historici.nl

De museumcollectie als basis voor onderzoek Fellowshipsmiddag

23 feb 2018
Van 13:30 - 18:00uur
Scheepvaartmuseum, Amsterdam

Ook in 2017 hebben twee fellows in het kader van het Fellowshipsprogramma van Het Scheepvaartmuseum onderzoek verricht naar onderdelen van de rijke museumcollectie. Ditmaal richtte het onderzoek zich op het 17de-eeuwse familieportret door Dirk Dirksz. Zandvoort uit 1644 en op de reizen die in de jaren dertig van de 20ste eeuw georganiseerd werden voor jongeren, speciaal aan boord van de Tarakan van de Stoomvaart Maatschappij ‘Nederland’. Op vrijdag 23 februari a.s. presenteren de fellows de resultaten  van hun onderzoek aan het publiek. 

Programma
13.30 uur Ontvangst met koffie & thee in de Kamer van De Ruyter.
14.00 uur Welkom – Vera Carasso, directeur Museale Zaken en Jeroen van der Vliet, Senior conservator, middagvoorzitter.
14.15 uur Succesverhaal op het strand – Martijn Heijink (Prof. J.C.M. Warnsinck-fellow).
14.45 uur Compilatiefilm.
15.00 uur Romantiek, volkseenheid en het individu: jeugdreizen per schip in de jaren dertig met het m.s. Tarakan en m.s. Slamat – Iris van der Zande (Prof. J.C.M. Warnsinck-fellow).
15.30 uur Presentaties nieuwe fellows 2018.
16.00 uur Gelegenheid tot stellen van vragen.
16.30 uur Borrel.

Aanmelden
Wilt u de fellowshipsmiddag bijwonen, dan kunt u zich vóór vrijdag 16 februari a.s. aanmelden door een e-mail te sturen aan activiteiten@hetscheepvaartmuseum.nl. De kosten voor deelname bedragen € 15,- p.p. (kosteloos voor Begunstigers in de Fellowshipskring). U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding met aanvullende informatie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.