Historici.nl

De Nacht van Rome – Roma Futura

6 jul - 7 jul 2023
Van 20:00 - 1:00uur
Amsterdam

Op donderdag 6 juli is het weer zover: De Nacht van Rome!
De KNIR Ambassadeurs nodigen iedereen graag uit voor het evenement waarbij zij het Instituut voor één avond naar Nederland halen. Dit jaar zal het evenement plaatsvinden in SEXYLAND World, een creatief podium in Amsterdam-Noord.

Rome is door de eeuwen heen een inspiratiebron geweest voor velen, maar heeft de Eeuwige Stad ook een toekomst? De stad lijkt immers steeds meer gebukt te gaan onder de eigen geschiedenis en aantrekkelijkheid. Tijdens de Nacht van Rome gaan we samen op zoek naar het antwoord op deze vraag. Schuif aan bij panelgesprekken over roofkunst en Rome als inspiratiebron voor kunstenaars, luister naar de toekomstpreken van oud-bursalen, denk na over de invloed die klimaatcrises hebben op erfgoed en ontdek de speculatieve tijdlijn van kunstenaarscollectief De Onkruidenier. Als afsluiter is traditiegetrouw de Pubquiz van Roma Aeterna. De Nacht is er voor iedereen: van eerstejaarsstudenten tot en met professoren en alles ertussenin. Doe mee, laat je verrassen en ga vol inspiratie de Nacht in. Lees hier meer over de inhoud van de panelgesprekken, de toekomstpreken en kunstenaarscollectief De Onkruidenier.

KOOP HIER JE TICKET €5,00

6 juli 2023 | 20.00 CET | SEXYLAND World, Noordwal 1, 1021 PX Amsterdam

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.