Historici.nl

Debat ‘Kabinetsformaties – een kijkje in de keuken’

1 mar 2017
Van 15:15 - 16:30uur

Woensdag 1 maart 17:15 – 18:30 uur in Perscentrum Nieuwspoort

Direct na de Tweede Kamerverkiezingen begint het spannende en complexe proces van de formatie. Partijen nemen breekpunten en beloftes mee uit de verkiezingscampagne, maar uiteindelijk zullen er concessies gedaan moeten worden. Hoe gaat dit er in de praktijk aan toe?

In 2012 heeft de Tweede Kamer voor het eerst het voortouw genomen bij het formatieproces. Welke lessen kunnen we trekken uit eerdere formaties? Wat staat ons te wachten?

Op woensdag 1 maart gaan Alexander van Kessel (formatiedeskundige Radboud Universiteit Nijmegen), Rein Jan Hoekstra (informateur in 2003 en 2006/2006) en Remco Meijer (politiek journalist Volkskrant) hierover met elkaar en het publiek in debat, onder leiding van Eva Kuit. Kortom: kom een kijkje in de keuken nemen!

Aanmelden

Meer informatie

Na afloop van het debat kunt u een hapje eten in het restaurant van Nieuwspoort. Reserveren kan via het aanmeldformulier

Het debat wordt georganiseerd door het Montesquieu Instituut, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, ProDemos – Huis voor Democratie en Rechtsstaat en Filmhuis Den Haag.

Andere activiteiten over de verkiezingen

di 7 mrt Wat gebeurt er met jouw stem? – Politiek Café met Bert Blase, woordvoerder van Code Oranje

wo 8 mrt Kiesrecht, representatie en formatie – Actualiteitenavond met prof. mr. Heringa, prof. dr. Van den Berg en drs. Bootsma

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.