Historici.nl

Denial Voorpremière + Nagesprek

19 mar 2017
Van 15:00 - 18:30uur

Denial is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de meest spraakmakende processen uit de Britse geschiedenis. In 1993 publiceerde de Amerikaanse historica en docent Deborah Lipstadt (Rachel Weisz) het boek ‘De geschiedenis ontkend’ waarin zij David Irving als ontkenner van de Holocaust bestempelde en zijn geloofwaardigheid als auteur in twijfel trok. Hij klaagde haar in 1996 aan wegens smaad en het proces dat volgde zou de belangrijkste juridische beproeving op het gebied van Holocaustontkenning en vrijheid van meningsuiting van de twintigste eeuw worden.

Met o.a.

  – David Barnouw voormalig woordvoerder/persvoorlichter van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en oorlogsdeskundige, schrijver en spreker
– Chantal Suissa-Runne hoofdredacteur van de interreligieuze en interculturele website Nieuwwij.nl en heeft diverse succesvolle programma’s opgezet omtrent het verbinden van verschillende groepen in de samenleving (Leer Je Buren Kennen), het tegengaan van discriminatie en uitsluiting (Mo & Moos: Vriendschap en leiderschap in Mokum) en empowerment van jong talent en docenten (Rechtstaat in de Klas). Daarnaast adviseert zij de overheid en het maatschappelijk veld over deze onderwerpen.
– Charlotte Meindersma jurist en gespecialiseerd in Vrijheid van Meningsuiting zal ook deelnemen aan het nagesprek.

Moderatie is in handen van Martijn de Greve.

Programma:
Inleiding: 10 min
Pauze: 10min (direct na de film)
Nagesprek: 45 min

www.debalie.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.