Historici.nl

Dennis Bos – Reclame voor de Revolutie: radicale symbolen door de jaren heen

1 mei 2017
Van 15:30 - 19:45uur

Tilburgse Anarcho Sociëteit TAS) presenteert voor de vijfde keer een lezing van Dennis Bos. Dit jaar ‘reclame voor de revolutie: radicale symbolen door de jaren heen’.

Hamer en sikkel, de omcirkelde A, de rood-zwarte vlag: linkse radicale bewegingen hebben hun eigen beeldtaal, hun eigen symbolen. Waar komen die symbolen vandaan, hoe zijn ze bedacht, tegen welke achtergronden? Dennis zal ons tijdens zijn lezing, in dit herdenkingsjaar van de Russische revolutie, meenemen in de wereld van de radicale marketing.

Muzikale omlijsting en improvisatie door FRAQX (Frank Crijns # Jacq Palinckx); inleidend speelt fedbymachines met ‘de baas van alles’

Maandag 1 Mei, 20.30 (zaal open 19.30)

Meer informatie: www.facebook.com

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.