Historici.nl

Digitaal collectiebeheer: Zo ondersteunen collectie-informatiesystemen het verbinden en delen van erfgoedinformatie

14 nov 2023
Van 10:00 - 18:00uur
Eindhoven
Wil je NDE-compatibel werken en ben je op zoek naar een nieuw collectie-informatiesysteem? Tijdens dit evenement praten we je bij over de laatste ontwikkelingen. Bovendien demonstreren leveranciers op een informatiemarkt de werking van deze systemen.

De afgelopen jaren hebben leveranciers en hun klanten hard gewerkt om collectie-informatiesystemen geschikt te maken voor samenwerking in het netwerk. Bijvoorbeeld door het toepassen van duurzame identifiers, het publiceren van linked open data en het gebruik van gestandaardiseerde terminologiebronnen.

Wil je de vindbaarheid van jouw digitaal erfgoed verbeteren? Heb jij plannen om je erfgoed meer context te geven door het te verbinden met andere collecties? Wil je weten welke software je kunt gebruiken om NDE-compatibel te werken? Deze kennisdag is voor iedereen die collecties beheert, zoals archieven, musea, historische verenigingen en bibliotheken, evenals individuele erfgoedorganisaties of samenwerkingsverbanden die digitaal verbonden erfgoed toegankelijk willen maken voor het publiek.

Tijdens deze informatiedag in het Ketelhuis Strijp-S presenteren we de stand van zaken met praktijkvoorbeelden bij erfgoedorganisaties. Voor vragen kun je ook terecht op de informatiemarkt met softwareleveranciers.

Programma

10.30 – 11.00 uur: Inloop deelnemers

11.00 – 11.30 uur: Introductie op NDE-compatibel werken

11.30 – 12.30 uur: Updates over collectie-informatiesystemen aan de hand van voorbeelden door leveranciers en hun klanten (deel 1)

12.30 – 13.00 uur: Lunch en informatiemarkt leveranciers

13.00 – 14.30 uur: Updates over collectie-informatiesystemen aan de hand van voorbeelden door leveranciers en hun klanten (deel 2)

14.30 – 15.30 uur: Vooruitblik door NDE-werkgroep Implementatie

15.30 – 16.30 uur  Informatiemarkt leveranciers

16.30 – 18.00 uur: Borrel

Klik hier voor meer informatie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.