Historici.nl

Dijksterhuislezing 2022

24 nov 2022
Van 13:00 - 17:00uur
Amsterdam

Op 24 november 2022 organiseert de SAE haar jaarlijkse Dijksterhuislezing, dit keer in samenwerking met het Allard Pierson. Het thema van de middag is “kennisproductie in koloniale context”.  De Dijksterhuislezing zal worden uitgesproken door meLê yamomo & Barbara Titus met als titel: Rehearsing Decolonial Curatorship of Southeast Asian Sound Archives in Europe.

  • Datum: 24 november 2022
  • Tijd: 13:00 – 17:00 uur
  • Plaats: Allard Pierson & Universiteitstheater UvA
  • Oude Turfmarkt 127 & Nieuwe Doelenstraat16-18 Amsterdam
  • Kosten: de Dijksterhuislezing is gratis toegankelijk

Het programma begint in het Universiteitstheater van de UvA met een luistersessie en live performances. De middag wordt afgesloten met een discussie over de omgang met collecties die zijn voortgekomen uit kennisproductie in koloniale context – materiaal dat in veel universitaire collecties voorkomt.

Gespreksleider: Steph Scholten, directeur Hunterian Museum, university of Glasgow

meer informatie.

Aanmelden

De Dijksterhuislezing is vernoemd naar de internationaal vermaarde wetenschapshistoricus Eduard Jan Dijksterhuis (1892-1965), die zich zowel op het gebied van de natuurwetenschappen als op dat van de humaniora bewoog. De Dijksterhuislezing is een initiatief van de Stichting Academisch Erfgoed.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.