Historici.nl

Driedaags congres Eurovisionen over Europa tussen globalisering en polarisatie

7 jun - 9 jun 2017
Van 12:00 - 8:00uur

Van 7 tot 9 juni vindt het Duitstalige congres ‘Eurovisionen: Europa zwischen Globalisierung und Polarisation. Innen- und Außenansichten von Europa in Literatur, Geschichte und Philosophie’ plaats in Utrecht.

Binnen- en buitenlandse sprekers zullen lezingen geven en discussiëren over de beeldvorming van Europa in literatuur, geschiedenis en filosofie. Van de Universiteit Utrecht zullen dr. Barbara Mariacher en dr. Ewout van der Knaap (beiden verbonden aan de afdeling Duitse taal en cultuur) lezingen houden. Het congres wordt georganiseerd door Barbara Mariacher en dr. Jattie Enklaar (gepensioneerd universiteitsdocent aan de Universiteit Utrecht).

Voor meer informatie, aanmelding en het programma, zie www.uu.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.