Historici.nl

DWDD University: Spionage – Beatrice de Graaf

22 mei 2017
Van 11:45 - 11:45uur

Hoogleraar Internationale Betrekkingen Beatrice de Graaf plaatste vorig jaar in ‘DWDD University: Terrorisme’ politiek en religieus geweld in historisch perspectief en had daarbij een geruststellende én een verontrustende boodschap: terrorisme komt, en terrorisme gaat. We zitten nu in een golf van islamitisch terrorisme, maar die gaat ook voorbij. Om waarschijnlijk plaats te maken voor een volgende…

Dit jaar ontsluiert Beatrice de Graaf in een college over spionage een aantal mysteries over de wereld van inlichtingendiensten, geheime operaties en stille diplomatie. Ze duikt de geschiedenis in, want binnen- en buitenlandse vijanden bespioneren, is zo oud als de wereld; in de Bijbel gaat het er al over. De technologie die bijvoorbeeld de AIVD moet helpen meer zicht op die gevaren te krijgen, wordt haast elke dag geavanceerder en ook steeds meer tegen de burgerbevolking ingezet. Waar houdt dat op?

‘Kennis is macht’, dat gold voor heersers uit het verleden, dat geldt voor wereldleiders van nu, maar het geldt ook zeker voor ons, burgers van een hoogontwikkelde democratische rechtsstaat. Beatrice de Graaf helpt ons onze weg te vinden door de barrage aan nieuwsberichten, opinies en ontwikkelingen in de discussie over spionage.   

Meer informatie en tickets: tvtickets.bnnvara.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.