Historici.nl

Eva Willems Actuele kijk op de nasleep van de Peruaanse burgeroorlog

15 okt 2017
Van 11:00 - 12:30uur
Antwerpen

Van 1980 tot 2000 werd er in Peru een burgeroorlog uitgevochten tussen de maoïstische terreurgroep het Lichtend Pad en het Peruaanse leger. Vooral de inheemse bevolking werd zwaar getroffen door het geweld. Het gewapend conflict is vandaag voorbij, maar structureel geweld in de vorm van racisme en socio-economische ongelijkheid blijft dagelijkse kost. In deze lezing bekijken we de diversiteit aan herinneringen in een diep verdeelde post-conflict samenleving waar daders en slachtoffers opnieuw met elkaar moeten samenleven.

Op zondag 15 oktober brengt Eva Willems het verhaal over heroische herinneringen en sprekende stiltes: een actuele kijk op de nasleep van de Peruaanse burgeroorlog.

Eva Willems is historica en doctoreert aan de UGent over geschiedenis, herinnering en transitional justice in Peru na de burgeroorlog met het Lichtend Pad in de jaren ‘80.

Praktisch:
De lezing start om 11.15 en duurt 60 min. Wij verwelkomen u voordien graag om 11.00 met een kopje koffie, thee of een glas fruitsap.
Na de lezing is er ruimte voor vragen uit het publiek. Adres: Lombardenvest 23, 2000 Antwerpen (Bernarduscentrum).

Inkom: 5 euro. Reserveren via info@vredescentrum.be / 03 292 36 51
Studenten gratis.

http://www.vredescentrum.be/thema/de-kijker/lezing-met-eva-willems-actuele-kijk-op-de-nasleep-van-de-peruaanse-burgeroorlog-op-z

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.