Historici.nl

Future is Heritage Summit 2022 – Praag

24 sep - 27 sep 2022
Praag

Future is Heritage Summit 2022

The Future is Heritage Summit 2022 is een vierdaags evenement, georganiseerd door The Future is Heritage, het internationale netwerk van jongeren uit het erfgoedveld. The Future is Heritage doet dit in samenwerking met onder meer Europa Nostra en de European Students’ Association for Cultural Heritage (ESACH). Studenten, jonge erfgoedprofessionals en jonge erfgoedvrijwilligers zijn hiervoor van harte uitgenodigd. In workshops, lezingen en excursies behandelen we belangrijke thema’s binnen het Europees erfgoedveld. De vier thema’s van dit jaar zijn:

  • Erfgoed & Conflict
  • Erfgoed & Inclusie
  • Betwist Erfgoed
  • Erfgoed & Persoonlijke ontwikkeling

Daarnaast organiseren we een excursie naar Theresienstadt en is er een masterclass over de groene en digitale transitie in het erfgoedveld, in samenwerking met Europa Nostra en het Climate Heritage Network Youth Forum. Het evenement vindt deels gelijktijdig plaats met de jaarlijkse European Cultural Heritage Summit, georganiseerd door Europa Nostra en haar partners. Meer informatie over The Future is Heritage Summit 2022, het programma en aanmeldingsformulier, vindt u op de website van The Future is Heritage.

 

Klik hier voor de folder van het evenement!

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.