Historici.nl

Gala van de Wetenschap met Irene van Renswoude

28 nov 2017
Van 19:30 - 22:30uur
Stadsschouwburg, Amsterdam

Op de hoogte blijven van wetenschappelijke ontwikkelingen in België en Nederland? Wetenschappers doen een boekje open over hun vakgebied tijdens het Gala van de Wetenschap.

Wetenschap ontwikkelt snel en is soms moeilijk bij te houden. Toch vindt New Scientist dat iedereen ervan moet kunnen genieten. Daarom organiseren we ook in 2017 het Gala van de Wetenschap. Topwetenschappers komen bijeen en leggen de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied bloot. Zij geven antwoord op grote en kleine vragen met korte presentaties. Ook verzorgt technologiemuseum NEMO een live-experiment en wordt de Robbert Dijkgraaf Essayprijs uitgereikt door Robbert Dijkgraaf zelf. André Kuipers geeft tijdens de avond de aftrap met een blik op wetenschap vanuit zijn ervaringen in de ruimte. Kijk op de sprekerspagina voor de actuele line-up.

www.galavandewetenschap.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.