Historici.nl

#opstand
#cultuur en kunst
#politiek en bestuur
#maatschappij
#wetenschap en techniek
#oorlog en krijgsmacht
#economie en financiën
#kerk en religie
#overzeese gebieden
#scheepvaart
#onderwijs
#erfgoed
#archieven
#recht
#kolonialisme
#Tweede Wereldoorlog
#inclusiviteit
#gender
#slavernij

Geschiedenis Online Prijs: Stemmen kan tot en met 5 februari 2015

5 feb 2015
Van 6:00 - 21:00uur

Laatste kans: stem op uw favoriete geschiedenisapp of –site

Prijsuitreiking vindt 12 februari plaats in Den Haag

U heeft nog maar enkele dagen de tijd om via www.geschiedenisonlineprijs.nl op uw favoriete geschiedeniswebsite of –app te stemmen. Bent u zelf initiatiefnemer van een genomineerde app of site? Wijs uw volgers dan op www.geschiedenisonlineprijs.nl, zodat u zoveel mogelijk stemmen haalt en kans maakt op de Geschiedenis Online Publieksprijs. Stemmen kan tot en met donderdag 5 februari 2015.

Nominaties juryprijs

Inmiddels heeft de jury, onder leiding van voorzitter Maarten van Rossem, uit 275 kandidaten, een shortlist  van 15 websites en apps opgesteld. Een van deze apps en sites mag zich na de prijsuitreiking de beste geschiedeniswebsite of –app van Nederland noemen. Meer informatie over de prijsuitreiking vindt u onder de lijst van genomineerden, opgesteld in alfabetische volgorde.

Genomineerden (in alfabetische volgorde):

14-18 Vijf Nederlandse verhalen uit de Eerste Wereldoorlog

Aan boord van een slavenschip

Amsterdamse Grachtenhuizen

De archiefkok

Flevolands Geheugen

Foto zoekt familie

Grensland Vestingland

Liberation Route Europe

Moskee in de stad

Onze mijnwerkers

Stichting Michiel de Ruyter

Tijdreis 2000 jaar Domplein in Utrecht

Veteranen

Vogola

Weg naar de bevrijding

Prijsuitreiking

De uitreiking van zowel de Geschiedenis Online Prijs als de Publieksprijs, vindt plaats op donderdagmiddag 12 februari 2015 in de aula van de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Voorafgaand aan de uitreiking vinden er drie workshops plaats waarbij u leert hoe u een geschiedenissite bouwt en onderhoudt. Na de prijsuitreiking is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Deelname aan de workshops en bezoek van de prijsuitreiking is geheel gratis, maar meld u snel aan via http://www.geschiedenisonlineprijs.nl/uitreiking,  want voor de workshops is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Programma prijsuitreiking

14.00 – 15.00 uur: workshops

15.00 – 15.30 uur: koffie en thee

15.30 – 16.30 uur: uitreiking van de Geschiedenis Online Prijs en de Geschiedenis Online Publieksprijs

16.30 – 17.30 uur: borrel

Partners
De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, DE REE archiefsystemen, de Koninklijke Bibliotheek en Archieven.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Geschiedenis Online Prijs kunt u terecht op www.geschiedenisonlineprijs.nl, die alle benodigde informatie biedt omtrent de prijs.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.