Historici.nl

Hans Ladrak over bouwhistorie Kasteel Coevorden

19 mar 2017
Van 12:00 - 14:00uur

De huidige tentoonstelling van het Stedelijk Museum Coevorden, ‘Het enige kasteel van Drenthe’ handelt over de bouwgeschiedenis van het kasteel. Bouwhistoricus Hans Ladrak geeft in de context van deze expositie een lezing op 19 maart.

Die handelt over het bouwhistorisch onderzoek dat hij in 2007 in het kader van een nieuwe restauratie heeft verricht.  Hij vertelt wat een bouwhistorisch onderzoek inhoudt en welk resultaat zijn onderzoek naar het kasteel heeft opgeleverd. Dit zal hij doen aan de hand van een PowerPoint-presentatie en met een bezoek aan het kasteel zelf, opdat u zelf de historie van het kasteel kunt zien én ervaren.

Hans Ladrak is bouwhistoricus en volgde onder andere de opleiding Architectuur- en Stedenbouwhistorie aan de Rijksuniversiteit Groningen en Bouwhistorie aan de HBO + opleiding van de Hogeschool van Utrecht. Samen met zijn collega Jan Battjes onderzocht hij meer dan zeventig historische objecten.

Lezing bijwonen?
Aanmelden kan uiterlijk tot 15 maart door een e-mail te sturen naar info@museumcoevorden.nl o.v.v. ‘lezing 19 maart’. De lezing vindt plaats in het Stedelijk Museum Coevorden en begint 19 maart om 14.00 uur. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tel. nr.088-0128315.

www.museumcoevorden.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.