Historici.nl

Heritages of Hunger: workshop database testen

28 mar 2023
Van 18:30 - 19:30uur
Online

Heritages of Hunger is een onderzoeksproject dat bewustzijn wil creëren voor ingrijpende periodes van honger in de Europese geschiedenis, met een focus op hoe deze complexe historische periodes ingezet kunnen worden om transnationaal begrip te stimuleren. Een van de manieren waarop we dit als projectleden willen doen, is door middel van onze open-access educatieve database. Deze database bevat primaire materialen gerelateerd aan verschillende historische periodes van honger in Europa. Bovendien bevat de database een grote verscheidenheid aan soorten materialen, van korte verhalen, krantenartikelen en romans, tot museumstukken, monumenten, documentaires en liederen. Het is onze bedoeling dat deze materialen gebruikt worden in onderwijs; we gebruiken ze zelf ook als basis voor de open-access educatieve materialen die we later nog gaan ontwikkelen.

We willen de database testen en zien of die voldoet aan de wensen en behoeftes van onze eindgebruikers. Hierbij kunnen we jullie hulp gebruiken! Op dinsdag 28 maart (18:30-19:30 CET) 2023, organiseren we online workshops (voertaal: Engels) via Zoom om onze database te testen.

Als je ons kunt helpen door deze workshop bij te wonen en ons je input te geven, stuur dan een email naar heritagesofhunger@gmail.com. We sturen je vervolgens de informatie om te kunnen deelnemen.  Je deelname en input worden zeer gewaardeerd! En, door het bijwonen van een van workshops krijg je ook meteen een voorproefje van deze belangrijke output van het Heritages of Hunger project!

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.