Historici.nl

History in Concert – Een uniek samenspel van geschiedenis en muziek

16 okt 2018
Van 19:00 - 23:30uur
TivoliVredenburg, Utrecht

Zwart Licht, Blaudzun met Krontjong-muzikanten, Ellen ten Damme, Linde Schöne en Herman Pleij met de Nationale Opera Studio maken je tijdens een bijzondere avond deelgenoot van ‘hun’ geschiedenis. Op dinsdag 16 oktober tijdens History In Concert in TivoliVredenburg Utrecht wordt geschiedenis vertaald in woord, zang en muziek. Nederlands grootste muzikanten tonen hun belangrijkste onderwerpen uit de geschiedenis met de Canon van Nederland als leidraad. Er is speciale aandacht voor historische thema’s die vandaag de dag weer opspelen of nog steeds impact hebben.

Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, opent deze unieke avond waar muziek en geschiedenis samenkomen. De presentatie van de avond is in handen van Matthijs van Nieuwkerk.

Klik hier voor meer informatie.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.