Historici.nl

Indië NEXT – Vrouwenkracht toen en nu in Nederland en Indonesië

9 mar 2024
Van 14:00 - 17:00uur
Amsterdam

Kom naar de Openbare Bibliotheek Amsterdam voor een veelzijdig programma met lezingen, interactieve gesprekken, dans en spoken word.

Met o.a. een videoportret van de jonge Indonesische feministische moslimschrijfster Kalis Mardiasih, Lara Nuberg, Feba Sukmana, Nancy Jouwe, Tieka Masfar, Julia Jouwe, Melissa Knollenburg en The Domiknow. De presentatie is in handen van Yulia Pattopang en Marischka Verbeek.

Verbinden, reflecteren, leren, inspireren
In Nederland genieten vrouwen van meer vrijheid, toch ervaren zij nog steeds ongelijkheid. Hoe was dit vroeger, in voormalig Nederlands-Indië en Indonesië?

We gaan dieper in op de vrouwenbeweging in voormalig Nederlands-Indië, Nederland en Indonesië, evenals op de invloedrijke figuren die daarbij betrokken waren. Hoe relevant zijn deze bewegingen uit het verleden in het heden en wat betekent women empowerment voor de vrouwen van vandaag?

Indië Next is een samenwerking van het Indisch Herinneringscentrum, de Openbare Bibliotheek Amsterdam en Pan Asian Collective en vervangt het jaarlijkse programma ‘Indiëlezing’.

Praktische informatie 

  • Locatie: OBA Theater, Oosterdokskade 143, 7e verdieping, 1011 DL Amsterdam.
  • Toegang regulier: €7,50.
  • Toegang OBA-pas, stadspas of leden van het Indisch Herinneringscentrum: €3,75.
  • Bestel hier je tickets!
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.