Historici.nl

Interactieve rondleiding – Historicus als Curator

26 okt 2018
Van 15:30 - 18:00uur
Stadsarchief Amsterdam

Altijd al willen weten wat erbij komt kijken om een tentoonstelling te maken? Hoe je je talenten als historicus inzet in een museale context? En in contact willen komen met jonge historici in de museumwereld?

Deze vrijdagmiddag neemt jonge historicus Zará Kars je mee door de tentoonstelling “Amsterdam voor het voorbij is – foto’s van Dolf Toussaint”, waar zij zelf aan meewerkte. Zará vertelt over de tentoonstelling, hoe deze tot stand kwam en wat er allemaal bij komt kijken om een tentoonstelling van A tot Z neer te zetten. Tijdens én na de rondleiding is er tijd en ruimte om Zará het hemd van het lijf te vragen! We sluiten af met een borrel in De Bazel.

Let op! Er kunnen maximaal 10 mensen mee op rondleiding. Meld je snel aan! VOL = VOL

Tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam “Amsterdam voor het voorbij is” is nog tot 4 november te zien: https://www.amsterdam.nl/stadsarchief/tentoonstellingen/

Klik hier om je aan te melden.

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.