Historici.nl

Internationaal symposium ‘Building the Presence of the Prince’

8 nov 2019
Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, Utrecht

Het internationale symposium Building the Presence of the Prince brengt wetenschappers uit verschillende disciplines samen in een eerste poging om vorstelijke verblijven (netwerken van gebouwen en landgoederen die een belangrijke rol in het bestuur van de vorst speelden) op pan-Europese schaal te vergelijken, van de late Middeleeuwen tot het einde van de 17de eeuw. Het doel is de relaties tussen de lokale eigenschappen van deze organisaties en hun gemeenschappelijke Europese kenmerken te onderzoeken. Het behandelt vanuit een multidisciplinair perspectief vragen over de aard van dergelijke administraties, hun doel, hun organisatiestructuur en juridische status, alsook hun rol in staatsvorming.

Meer informatie.

Aanmeldlink: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-building-the-presence-of-the-prince-72508963261

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.