Historici.nl

James Kennedy – Een beknopte geschiedenis van Nederland

30 mei 2017
Van 15:30 - 18:00uur

Op dinsdagavond 30 mei geeft historicus James Kennedy een lezing naar aanleiding van zijn onlangs verschenen boek Een beknopte geschiedenis van Nederland.  

James Kennedy, woonachtig in Amersfoort, is de zoon van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder. Hij is zijn leven lang al geïnteresseerd en gespecialiseerd in de Nederlandse geschiedenis. Hij is decaan en hoogleraar aan de Universiteit Utrecht.

In zijn lezing zal James Kennedy ingaan op historische gebeurtenissen, en deze vergelijken met ontwikkelingen in andere Europese landen. Zo laat Kennedy zien hoe de geroemde Nederlandse tolerantie uit een gefragmenteerde samenleving voortkwam. Het viel hem op hoe lang en moeizaam het Nederlandse eenwordingsproces was en hoe conflictueus. Er zijn volgens Kennedy ook wel kanttekeningen te plaatsen bij die tolerantie. En hoe uitzonderlijk is Nederland nu eigenlijk?

Plaatsen kunnen vooraf gereserveerd worden in de boekhandel. Dit kan ook telefonisch, en via email en Facebook.

De lezing vindt plaats in de Lutherse kerk, Langestraat 61. De deuren gaan om 19.30 uur open; de lezing begint om 20.00 uur en zal rond 22.00 uur afgelopen zijn. De entree bedraagt € 5,00 inclusief hapje en drankje tijdens de  pauze. Na afloop zal James Kennedy zijn boek signeren.

Meer informatie: www.libris.nl/veenendaal

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.