Historici.nl

Jolanda Bos – Tempels in het Oude Egypte als microkosmos

16 mar 2017
Van 18:00 - 20:00uur

Oud-Egyptische tempels, zoals Karnak bij Luxor, staan symbool voor de kosmos, alleen priesters en farao’s mochten er binnengaan. Archeoloog Jolanda Bos vertelt over de symboliek van deze tempels en graven en wat deze complexen met elkaar te maken hebben.

Karnak, gelegen bij de stad Luxor (Egypte), is het grootste tempelcomplex ter wereld. Over een periode van 30 eeuwen werd eraan gebouwd. Oud-Egyptische tempels staan symbool voor de kosmos, alleen priesters en farao’s mochten er binnengaan. Op de muren prijken reliëfs en schilderingen van farao’s en hun daden. In het Dal der Koningen aan de andere kant van de Nijl, zijn de graven van de farao’s uitgehouwen in de rotsen. Jolanda Bos vertelt over de symboliek van deze tempels en graven en wat deze complexen met elkaar te maken hebben.

Jolanda Bos is archeoloog, etnograaf en schrijfster. Zij studeerde archeologie in Leiden en werkt al jaren in de woestijnen van Egypte. Jolanda Bos: “Egypte is altijd weer een ontdekkingstocht met nieuwe ervaringen, inspirerende ontmoetingen en ontdekkingen over hoe mensen in de oudheid leefden.”

Donderdag 16 maart | 20:00 – 22:00 uur | € 5,- / € 7,50 (niet-leden)
de Bibliotheek Haarlem Centrum 

www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.