Historici.nl

Jong KNHG digitale sessie: solliciteren

16 jun 2022
Van 20:00 - 21:00uur
Online

Ben jij een jonge historicus en ga je binnenkort solliciteren? Zou je daarom handige sollicitatietips willen krijgen van een ervaren directeur? Meld je dan nu aan voor onze tweede Digitale Sessie op donderdag 16 juni!

Stel: Je hebt ergens gesolliciteerd maar bent afgewezen terwijl de baan toch op je lijf geschreven leek. Of misschien ben je wel uitgenodigd maar hoe bereid je je dan voor op dat gesprek? In dit Jong KNHG webinar geeft directeur Antia Wiersma van het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) | Royal Netherlands Historical Society bureau een kijkje in de keuken van de beoordeling van sollicitatiebrieven en CV’s. Waar let zij op bij de beoordeling van brieven? Waarom zijn details belangrijk? En welke details zijn dat dan? Wat zijn haar tips als je ergens op gesprek mag komen?

Antia is sinds 2017 directeur van het bureau van het KNHG. Daarvoor werkte zij als manager Collecties, Advies en Onderzoek bij Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Bovendien was zij daar plaatsvervangend directeur. Zij geeft al twintig jaar leiding aan wisselende teams en heeft in die hoedanigheid duizenden sollicitatiebrieven gezien en beoordeeld, en vele gesprekken met kandidaten gevoerd.

Op donderdag 16 juni tussen 20:00 en 21:00 uur kun je online de lezing volgen en natuurlijk vragen stellen. Interesse? Meld je dan snel (helemaal gratis!) aan via deze link.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.