Historici.nl

JongKNHG in het Verzetsmuseum Amsterdam

20 mei 2023
Van 13:00 - 17:00uur
Amsterdam

Op zaterdag 20 mei gaat JongKNHG op bezoek bij het volledig vernieuwde Verzetsmuseum in Amsterdam. In het Verzetsmuseum persoonlijke verhalen vanuit verschillende perspectieven een beeld van bezetting en verzet in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Deelnemers kunnen die dag vanaf 13:00 uur de tentoonstelling op eigen gelegenheid bekijken. Om 15:30 uur zal conservator Karlien Metz een presentatie geven over de opzet van de nieuwe tentoonstelling. Welk verhaal vertelt het museum? Wat komt er allemaal bij kijken om een tentoonstelling te maken? Hoe worden bepaalde keuzes gemaakt? En wat voor mensen werken hier aan mee? Dit alles komt aan bod en na de presentatie is er bovendien ruimte voor vragen.

Nadat het museum sluit om 17:00 uur verplaatsen wij ons naar een nabijgelegen café voor een afsluitende netwerkborrel.

In het kort:

Wanneer? Zaterdag 20 mei 2023, van 13:00 uur tot 17:00 uur met een borrel voor wie wil.

Waar? Verzetsmuseum Amsterdam, Plantage Kerklaan 61 Amsterdam.

Kosten? De entree wordt deels door JongKNHG vergoed, waardoor je slechts 10 euro betaalt. De borrel wordt door JongKNHG verzorgd.

Aanmelden? Ja, verplicht! Er zijn 20 plaatsen, dus meld jezelf aan door een mailtje te sturen naar jongknhg@gmail.com

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.