Historici.nl

Kennisbijeenkomst ‘erfgoed op Wikimedia’

24 apr 2018
Van 13:00 - 17:00uur
Wikimedia Nederland, Mariaplaats 3, 3511 LH Utrecht

Collecties delen met Wikimedia betekent collecties delen met de wereld. Dat komt omdat Wikipedia, Wikimedia Commons en Wikidata wereldwijd een miljoenenpubliek hebben. Steeds meer erfgoedinstellingen stellen daarom hun digitale collecties via Wikimedia beschikbaar voor hergebruik. Maar waar moet je collectie aan voldoen? Hoe zit het met auteursrechten? En hoe upload je je collectie eigenlijk naar Wikimedia?

Tijdens deze kennisbijeenkomst leer je meer over de verschillende Wikimedia-platforms, en waarom het belangrijk is om daar aanwezig te zijn. We kijken naar de voorwaarden waar collecties aan moeten voldoen om voor vrijgave via Wikimedia in aanmerking te komen. En we laten zien op welke manieren dat kan, en welke keuzes je daarin het beste kunt maken.

Aan het eind van de dag ben je in staat om te bepalen of (delen van) je collecties via Wikimedia beschikbaar gesteld kunnen worden of niet. Je bent in staat om de eerste stappen te zetten die nodig zijn om je collectie beschikbaar te stellen. Je hebt een goed idee van de (tijds)investering die hiervoor nodig is.

Voor wie?
Voor erfgoedprofessionals in brede zin. Dit omvat beleidsmakers, collectiebeheerders, managers en iedereen in de erfgoedsector die zich met open data bezighoudt.

Wanneer en waar?
De bijeenkomst is op dinsdag 24 april, van 13:00-17:00 uur. De locatie is Mariaplaats 3, 3511 LH, Utrecht.

Inschrijven
Deelnemen aan de kennisbijeenkomst is gratis, vooraf inschrijven is een vereiste. Schrijf je hier in.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.