Historici.nl

Ketelaarlezing 2020: ‘Archieven vanuit Zwarte Perspectieven’ door Mitchell Esajas

15 dec 2020
Van 16:00 - 17:30uur
Online

Het Nationaal Archief organiseert met KVAN/BRAIN de achttiende Ketelaarlezing. Mitchell Esajas, medeoprichter van The Black Archives & New Urban Collective, spreekt de lezing uit. De volledige titel is ‘Archieven vanuit Zwarte Perspectieven; Reflectie vanuit The Black Archives.’

Meer informatie.

U hoeft zich niet aan te melden voor deze Ketelaarlezing. Om deel te nemen maakt u op 15 december gebruik van de link: https://app.sli.do/event/hvf2lmbc

De Ketelaarlezing is in 2002 ingesteld door het Nationaal Archief bij het afscheid van prof. dr. F.C.J. Ketelaar (algemene rijksarchivaris van 1989 tot 1997). De Ketelaarlezing concentreert zich op actuele ontwikkelingen die betrekking hebben op ethische en technische concepten van archivering met een impact op de samenleving.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.