Historici.nl

Kick-Off – Makers Programma

4 mei 2021
Van 13:00 - 14:30uur
Online

Met het Makers Programma wordt een duurzame brug geslagen tussen erfgoedinstellingen en de creatieve industrie. Het doel is om kunstenaars, ontwerpers en makers in de breedste zin van het woord te inspireren met en door erfgoed voor het maken van een nieuw werk. Daarnaast worden erfgoedinstellingen verrast met het authentieke en hedendaagse kunst netwerk. Op 4 mei is de kick-off.

Als kick-off gaan we als eerste een gesprek met jou aan, de maker. Deze sessie is voor ons een verkenning van de dagelijkse praktijk van de maker, die nog geen ervaring heeft met het werken met erfgoedmateriaal maar dit wel ambieert. Ook hebben we kunstenaar AiRich uitgenodigd om te vertellen over haar werk en de samenwerking met erfgoedinstellingen en archieven.

Programma en aanmelden

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.