Historici.nl

KNAW-Webinar: Implementatie Plan S (versnelling van Open Access) door NWO

23 jun 2020
Van 19:00 - 20:30uur
KNAW
Datum: 23 juni 2020 van 19:00 tot 20:30 uur
Locatie: Via Zoom
Contact: 
De KNAW organiseert met medewerking van NWO een webinar over de manier waarop NWO Plan S zal implementeren en welke keuzes daarbij worden gemaakt.

In 2018 sloot NWO zich aan bij een internationale groep van onderzoeksfinanciers (cOAlitie S) die de transitie naar Open Access wilden versnellen via Plan S. Vorig jaar heeft cOAlition S de finale versie van de ‘Guidance to implementation’ vastgesteld. Sindsdien heeft NWO uitgewerkt hoe ze dit in haar eigen beleid vorm zal geven. De nieuwe regels worden van kracht voor NWO-calls die vanaf januari 2021 worden gepubliceerd.

Tijdens het webinar zal Stan Gielen, voorzitter van NWO, het voorgenomen implementatieplan toelichten waarna wetenschappers uit verschillende wetenschapsgebieden hierop zullen reageren. Johan Rooryck, hoogleraar aan de Universiteit Leiden en Open Access Champion  cOAlition S zal de internationale ontwikkelingen rond cOAlition S presenteren.

Er is gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

De voertaal tijdens dit webinar is Engels.

Meer informatie op de website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.