Historici.nl

#opstand
#cultuur en kunst
#politiek en bestuur
#maatschappij
#wetenschap en techniek
#oorlog en krijgsmacht
#economie en financiën
#kerk en religie
#overzeese gebieden
#scheepvaart
#onderwijs
#recht
#erfgoed
#kolonialisme
#Tweede Wereldoorlog
#archieven
#slavernij
#Gender

Kunst en kunstnijverheid door Katie Heyning (Geschiedenis van Middelburg – 800 jaar stad)

16 nov 2017
Van 17:30 - 19:30uur

In 2017 viert Middelburg 800 jaar stadsrechten. Het oudste overgeleverde stadsrecht dateert uit 1217. De Gemeente Middelburg en vele anderen organiseren in het jubileumjaar 2017 tal van activiteiten. Eén ervan is de uitgave van een boek over 800 jaar stadsgeschiedenis. In acht onderwerpen passeert de bewogen geschiedenis van de provinciehoofdstad de revue. Hieraan leveren diverse gerenommeerde auteurs een bijdrage.

Een andere activiteit is het organiseren van een lezingencyclus over de geschiedenis van Middelburg. De auteurs van het boek over 800 jaar stadsgeschiedenis (dhr. P. Sijnke, dhr. B. Meijlink, dhr. T. van Gent, dhr. R. Paesie, dhr. W. van den Broeke, mevr. J. Dekker, dhr. J. Zwemer en mevr. K. Heyning) zijn de inleiders van de lezingencyclus ‘Geschiedenis van Middelburg – 800 jaar stad’.

De cyclus bestaat uit acht lezingen waarin de auteurs u aan de hand van thema’s en sprekende gebeurtenissen meenemen op een boeiende reis door de historie van Middelburg. Aan de orde komen: 1. Onder en boven de grond: monumenten, stedenbouw en archeologie; 2. Oorlog en vrede: militaire geschiedenis; 3. Handel overzee: economische geschiedenis; 4. Stedelijke bedrijvigheid in een kustregio: regionale handel; 5. Op het pluche: politieke geschiedenis; 6. Bij leven en welzijn: ‘de staat van het volk’; 7. Geloof en wetenschap, bijgeloof en ongeloof: wetenschaps- en religieuze geschiedenis; 8. Kunst en kunstnijverheid.

Kaarten: dedrukkerij.nl
Meer informatie: www.zeeuwarchief.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.