Historici.nl

KVAN-dagen 2017: ‘Publiek!?’

12 jun - 13 jun 2017
Van 5:00 - 13:00uur

Dit jaar vinden de KVAN-dagen plaats in Dordrecht. Op maandag 12 en dinsdag 13 juni 2017 treffen honderden archivarissen en informatiemanagers elkaar in het Energiehuis, een voormalige elektriciteitscentrale die onlangs werd getransformeerd tot dynamisch cultuurcentrum. Bij de organisatie van dit jaarlijkse evenement werkt de KVAN nauw samen met het Regionaal Archief Dordrecht.

Twee dagen lang zal Dordrecht bruisen van vakgenoten en geïnteresseerden die zich willen laten bijpraten over de ontwikkelingen en uitdagingen rond het publieksbereik van het archiefwezen. Beide dagen beginnen met een gerenommeerde keynotespreker: op maandag is dit Andrew Payne (The National Archives). Daarnaast is er een groot aantal parallelsessies, die zijn verdeeld over de drie programmalijnen Dienstverlening, Transparantie, en Publiek/privaat. Tijdens het congres vindt ook de voorjaarsledenvergadering van BRAIN/KVAN plaats.

Uiteraard is er veel tijd voor ontmoeting en gesprek tijdens de lunches, diverse pauzes en tijdens het grote congresdiner op een bijzondere locatie: De Poort van Dordt. Ook de excursies in het nevenprogramma, georganiseerd door het Regionaal Archief Dordrecht, bieden gelegenheid voor ontspanning. Voor wie twee dagen te kort vindt, is er op zondagmiddag 11 juni een rondleiding door de Schoumantentoonstelling van het Dordts Museum met aansluitend een borrel en diner.

Programma
De inhoud van het programma en informatie over de sprekers kunt u hier vinden:https://kvandagen2017.sched.com/

of ga naar het programmaschema

Meer informatie en aanmelding: kvan.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.