Historici.nl

Lancering F-Site – De geschiedenisles die je nooit hebt gehad!

29 okt 2018
Van 20:00 - 22:00uur
De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam

Over ‘manwijf’ Kenau en ‘verleidster’ Cleopatra heb je vast wel gehoord op school. Maar leerde je ook over Elisabeth Samson of Aaïcha Bergamin? F-site gaat verandering brengen in de eenzijdige beeldvorming en maakt historische vrouwen weer zichtbaar. En vanavond is de lancering!

Vrouwen hebben altijd de helft van de wereldbevolking uitgemaakt. Waarom leren we dan zo weinig over deze helft? Vrouwen zijn in de geschiedenismethodes vaak onzichtbaar. Als vrouwen al voorkomen in de methodes worden ze vaak stereotyperend neergezet als hoer, heks of heldin. Zo ging Cleopatra een politiek-strategische relatie aan met de heersers van Rome, maar staat in de boeken nog halfnaakt voor Julius Caesar te kroelen. F-site brengt hier verandering in.

De F-site wordt een online educatieplatform met lesmateriaal over vrouwen in de geschiedenis. Docenten vinden hier gratis en toegankelijk lesmateriaal dat aansluit op de tien tijdvakken in het geschiedenisonderwijs.

Klik hier voor meer informatie en hier voor de tickets.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.