Historici.nl

Landelijke IE-dag in Woerden

14 apr 2018
Van 10:00 - 15:30uur
Kasteel Woeerden, Kasteel 3, Woerden

Borgen is delen
Op zaterdag 14 april vindt de landelijke IE-dag (Immaterieel Erfgoeddag) plaats. De dag is bedoeld voor gemeenschappen, groepen en individuen die een vorm van immaterieel erfgoed in het Netwerk, de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland of het Register van Inspirerende Voorbeelden van Borging hebben bijgeschreven.

Het thema van de dag is Borgen is delen. UNESCO vindt uitwisseling van kennis en ervaringen op het gebied van borging heel erg belangrijk. Van veel gemeenschappen horen wij ook dat zij dat heel belangrijk en ook leuk vinden. Daarom staat deze dag in het teken van delen. 

Programma
In de ochtend praten we plenair bij over lopende zaken en nieuwe ontwikkelingen. Daarna splitsen we op in groepjes voor deelsessies in de ochtend en middag op het gebied van lokale financiering, film je immaterieel erfgoed, controversieel erfgoed, internationaal voordragen in de praktijk en een communicatie/PR plan maken. In deze sessies vertellen gemeenschappen over hun eigen ervaringen en is ruimte om je eigen ervaringen te delen.

In de middag zijn er meet & greets met een aantal immaterieel erfgoedgemeenschappen. Zij vertellen in de ochtend tijdens hun pitch wie ze graag willen ontmoeten of met wie ze graag kennis delen.

Lees hieronder het volledige programma. Deelname kost € 15 inclusief koffie, thee, lunch en borrel. Opgeven kan door het inschrijfformulier te mailen naar erfgoedzorg@immaterieelerfgoed.nl.

Voor verdere informatie en updates, zie het evenement op de website van Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.