Historici.nl

Lecture ‘Not Just a New Figure in the Studio: Identifying the Artist’s Model’

1 jun - 2 jun 2023
Den Haag of online

We zijn verheugd om de tweede keynote lezing te presenteren van Dr. Jenny Reynaerts, senior curator schilderijen en voorzitter van het project Women at the Rijksmuseum, Amsterdam. Haar lezing getiteld “Not Just a New Figure in the Studio: Identifying the Artist’s Model” zal licht werpen op het emancipatorische karakter van initiatieven die zich richten op het model van de kunstenaar en de implicaties onderzoeken van het identificeren van modellen op de interpretatie van kunstwerken.

Dr. Reynaerts’ onderzoek naar laat 19e-eeuwse Amsterdamse modellen onthult de diverse weergave van het moderne leven en benadrukt de noodzaak van interdisciplinaire studie, met name in de sociale geschiedenis. Door modellen in het atelier te identificeren, ontstaat een nieuwe tak van iconologische benadering, die uitnodigt tot reflectie op de betekenis van kunst en haar sociale context.

Wij nodigen u van harte uit om dit belangrijke evenement bij te wonen, hetzij persoonlijk op het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in Den Haag of virtueel online. Kaarten zijn te koop via de webshop van het RKD, met reguliere toegang van €75 en een gereduceerde prijs van €25 voor studenten en online deelnemers.

Mis deze kans niet om deel uit te maken van een transformerend gesprek over de rol van vrouwen bij het vormgeven van de kunstwereld. Kom op 1-2 juni naar het RKD of online.

Tickets: https://lnkd.in/esqFVkGh

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.