Historici.nl

Leiden 2022 Finale Festival

22 dec 2022
Van 16:00 - 22:00uur
Leiden

Doe mee met een microbiome datingshow, ontdek het heelal door de James Webb telescoop en stel jouw wetenschappelijke vragen. Tijdens het Finale Festival van Leiden European City of Science op donderdag 22 december 2022 kan je Leiden2022 nog één keer meebeleven. Je bent tussen 16.00 uur en 22.22 uur welkom in de Stadsgehoorzaal in Leiden. De deuren staan voor iedereen open! Het festival is gratis toegankelijk.

Op 22 januari 2022 werd Leiden European City of Science officieel geopend door minister Robbert Dijkgraaf. Dit hele jaar verbinden we wetenschap en samenleving, met een programma van 365 dagen voor iedereen met een nieuwsgierige geest.

Het Finale Festival van Leiden European City of Science belooft een kennis-kerst-spektakel te worden à la Leiden2022, boordevol wetenschap, kennis, kunst en kunde, met een keur van highlights uit het afgelopen jaar. Denk aan Seeing Stars, Postbus 71 die ter plekke wetenschapsvragen beantwoordt, het Citizen Science Lab, ijskoude proeven van Freezing Physics en nog veel meer. Tijdens het festival presenteert Leiden2022 ook een model om wetenschap en samenleving te verbinden. Natuurlijk gaan we ook vooruitkijken, want het dagthema op 22 december is: TOEKOMST.

Bekijk het volledige programma op de website van Leiden2022.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.