Historici.nl

Leo Lucassen – Het DNA van Amsterdam: migratie in de spiegel van de tijd (Amsterdamlezing)

7 mar 2017
Van 18:00 - 19:30uur

Vanaf het moment dat Amsterdam eind 16e eeuw uitgroeide tot de motor van de Nederlandse economie, wordt haar geschiedenis gekenmerkt door voortdurende, vaak grootschalige, migratiebewegingen. Historicus aan de Universteit Leiden Leo Lucassen gaat in op de sociale en culturele effecten van migratie voor de stad. Waarom is het beeld van immigranten de laatse decennia zo negatief geworden?

Aanmelden
De Amsterdamlezingen vinden plaats in de theaterzaal van CREA en duren van 20.00 tot 21.30 uur. De inschrijving voor de Amsterdamlezingen is geopend vanaf maandag 30 januari.

Amsterdamlezingen 2017: Universiteit in de metropool van morgen
De Amsterdamlezingen 2017 kijken vooruit naar de stad van de toekomst. Is de universiteit dè motor voor de metropool van morgen? Zijn wetenschappers echt in staat onze toekomst te voorspellen? Blijft onze economie stabiel? Wat gaat er veranderen in onze gezondheidszorg? En wie zijn eigenlijk de Amsterdammers van morgen? Verschillende hoogleraren werpen vanuit hun discipline een blik op het Amsterdam van de toekomst. Kijk mee!

Meer informatie en aanmelden: www.uva.nl

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.