Historici.nl

Lezing: Amsterdam in vuur en vlam. De uitvindingen van Jan van der Heyden (1637-1712)

11 jun - 5 jul 2023
Van 15:00 - 17:00uur
Amsterdam

Conservatoren Jan de Klerk en Erik Schmitz vertellen over de totstandkoming van de tentoonstelling Amsterdam in vuur en vlam. De uitvindingen van Jan van der Heyden (1637-1712).

WANNEER:

Zondag 11 juni, 15.00 uur, spreker Erik Schmitz

Woensdag 5 juli, 15.00 uur, spreker Jan de Klerk

WAAR:

Bodeplein, tweede verdieping

Gratis toegang, reserveren niet nodig (vol = vol)

Afwisselend vertellen conservatoren en Stadsarchiefmedewerkers Erik Schmitz en Jan de Klerk over de totstandkoming van de tentoonstelling over uitvinder, kunstenaar en ondernemer Jan van der Heyden. Jan van der Heyden maakte Amsterdam veel veiliger met de nieuwe straatverlichting, de verbeterde brandspuit en de uitvinding van de brandslang. De verhalen over brand en brandbestrijding, afkomstig uit van der Heydens Brandspuitenboek en aangevuld met nieuw archiefonderzoek, vertellen ook veel over het leven in de zeventiende eeuw.

De lezingen zijn identiek (alhoewel iedere conservator zijn eigen accenten zal leggen) en duren ieder zo’n drie kwartier. Voor en na de lezing is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken. Bezoekinformatie

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.