Historici.nl

Lezing: De oorlog van horen zwijgen

18 okt 2020
Van 13:00 - 14:00uur
Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20, Den Haag

In de lezing gaat Mieke Eerkens in op het oorlogsverleden dat voelbaar blijft in de levens van haar ouders en doorwerkt in dat van haarzelf.

Mieke Eerkens is een Amerikaans-Nederlandse schrijfster. Voor haar boek De oorlog van horen zwijgen deed zij onderzoek in het Nationaal Archief. Het boek vertelt over haar vader, die de oorlog in een Japans kamp doorbracht, en haar moeder, die als dochter van NSB-ers na de oorlog in een kindertehuis terechtkwam. In de lezing gaat Eerkens in op het oorlogsverleden dat voelbaar blijft in de levens van haar ouders en doorwerkt in dat van haarzelf. Ook spreekt ze over de complexiteit van de geschiedenis. Haar familieverhaal laat eens te meer zien: mensen passen niet in simpele categorieën van goed en fout.

Bezoekersinformatie

Data:     18 oktober
Tijd:       13:00 – 14:00 uur
Prijs:      € 10,- p.p.  (inclusief entree De oorlog die bleef)

Aanmelden voor de activieiten
events@nationaalarchief.nl of koop online een kaartje.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.