Historici.nl

Lezing: de rol van LHTBI-ers in het Nederlands verzet

5 mei 2023
Van 10:00 - 12:00uur
Amsterdam
5 MEI 2023
10:00 — 12:00
Stadsarchief Amsterdam
Herman Morssink en Judith Schuyf vertellen over Roze in Verzet.

Koffietafel bijeenkomst in het Stadsarchief Amsterdam op 5 mei. Bodenplein, 2e etage.

Programma:

10.00  uur inloop

10.30 uur start met een lezing van Herman Morssink, schilder van 7 portretten van Roze verzetshelden. Hij vertelt waarom Roze in Verzet is ontstaan, wat ze beogen en vertelt de verhalen van de helden.

11.25 uur Lezing van Judith Schuyf over Frieda Belinfante na de aanslag op het Bevolkingsregister. Zij vertelt over de activiteiten van Frieda om uit handen van de SD te blijven en haar uiteindelijke vlucht begin 1944 naar Zwitserland.

Na afloop van beide lezingen is gelegenheid tot vragen stellen aan beide sprekers en discussie aan tafel.

Geef u op door een email te sturen naar: rsvp.saa@amsterdam.nl 

Vermeld uw naam, mailadres en telefoonnummer.

Er is plek voor 50 bezoekers, dus meld u snel aan, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Hoort u bij de eerste 50? Dan krijgt u een email met bevestiging. Voor de overige aanmeldingen hanteren wij een wachtlijst.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.