Historici.nl

Lezing Hubert Hendriks – de Jozef Israëls van de Jozef Israëlsstraat

17 mar 2022
Van 19:30 - 20:30uur
Nijmegen

Op donderdag 17 maart om 19.30 uur zal historicus Hubert Hendriks een lezing geven over het leven en het oeuvre van schilder Jozef Israëls. Deze vindt plaats in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Ook vertelt Hendriks over de opbouw van de tentoonstelling over de schilder die tot 3 april in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis te zien is. Samen met zijn collega Charles van Doornewaard hebben zij de vijf meter hoge zeilmast opgebouwd in het koor van de Mariënburgkapel, zoals ook Israëls zelf scènes na bouwde in zijn atelier in Den Haag. Met de zeilmast in het achterhoofd geeft Hendriks een overzicht van de schepen in het werk van de grote schilder.

Eind februari is deze lezing al speciaal voor de bewoners van de Jozef Israëlsstraat in Nijmegen gegeven – dit gaf de bewoners een unieke kans om het werk van ‘hun’ schilder te bekijken. Hubert Hendriks is toevallig ook zelf woonachtig in deze straat. Hij zal op 17 maart voor alle geïnteresseerden de lezing nogmaals geven. Iedereen is van harte welkom om zich aan te melden via de website van het Huis van de
Nijmeegse Geschiedenis.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.