Historici.nl

Lezing: Nijmegen en de macht over het water

22 aug 2021
Van 16:00 - 17:00uur
Nijmegen

Door de hevige regenval zijn de rivieren in Limburg buiten hun oevers getreden. De wateroverlast heeft voor een enorme schade gezorgd. Wateroverlast is van alle tijden. Ook Nijmegen is in het verleden bedreigd door het water. Kijk maar naar de oude herinneringsstenen langs de Waalkade met verwijzingen naar overstromingen in 1860 en 1861. In 1995 was de dreiging van het water ook groot en moesten, net zoals in Limburg, duizenden mensen evacueren. In de omgeving herinneren nog talloze kolken aan verwoestende overstromingen. Het Huis van de Nijmeegse geschiedenis duikt in het verleden van de overstromingen van Nijmegen en omstreken. Toon Bosch, hoofddocent aan de Open Universiteit Nederland en auteur van ‘Om de macht over het water’, houdt een lezing over de overlast van het water en de manieren om de stad te beschermen.

De lezing van Toon Bosch is op 22 augustus 2021 in de Marienburgkapel in Nijmegen. Hij start om 16.00 uur. De lezing duurt ongeveer 40 minuten. De toegang is gratis. Wegens de coronamaatregelen kunnen we momenteel maximaal vijfentwintig bezoekers ontvangen. U kunt hier een of meerdere stoelen reserveren.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Wordt lid van het KNHG.
Historici.nl
Terug naar de bron: de geschiedenis ontrafeld met nieuwe technologie. Dat is de missie van het Huygens ING, een onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en cultuur.